BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Pages

Tuesday, 9 July 2013

Setelah 6 tahun....

Khas utk sahabat semua , hehe

Hai semua,harap sihat ea. Knape ngan 6 tahun ea? 6 tahun berkenalan kot. Haha, bukan 6 tahun berkenalan sebenarnya, tapi tempoh 6 tahun berpuasa kat asrama. Setelah 6 tahun berpuasa kat asrama, dapat juga puasa kat rumah. teringat peristiwa time puasa kat asrama. Lagi2 time bgun sahur. Macam-macam cara nak kejut budak bgun sahur. Zeaq pernah kne baling dari katil pasal roomate suruh bgun sahur. Zeaq sebenarnya klu kat asrama malas nak gi dewan makan sebenarnya time sahur. Btw, selamat berpuasa wahai kengkawan sekalian. Semoga puasa kali ini lebih bermakna.

Thursday, 27 June 2013

Bersawang rupanya






Hai semua, lama betul zeaq x update blog, da macam blog berhantu da tgok. Haha. Penuh ngan sawang, maklumlah sibuk belajar, pastu time cuti kerja lagi. Mmg kurang masa utk update blog nih. Okay, itu saja wat masa nih. Lain kali zeaq update lg

Monday, 25 March 2013

Da berubah ea?

Hai semua, akhirnya kembali juga zeaq ke sini. Sihat? Klu x sihat cepat2 mkn ubat. Hurmm. Zeaq sebenarnya terfikir something ttg membe Zeaq ni. Zeaq sebenarnya risau dgn perangai dye nih. Zeaq sebenarnya seorang yg caring ambil berat. Tgok perangai sahabat ni makin lama makin berubah. Cuba menjauhkan diri dari Zeaq ngan kengkawan yg lain. Cbe larh cerita klu ad masalah. Mana tahu Zeaq ley tlg. X byk, sikit pn jadi larh. Okay. Tp malangnya, dye x pernah cerita dan start terjebak dengan benda yg boleh menghilangkan fokus dia utk study. Someone, please help me to solve my problem. Your help is very needed.

Tuesday, 19 March 2013

Crack T^T


Hai semua, sihat kan? Sob3. Zeaq sebenarnya agak sedih banyak  sebab lappy Zeaq ad screen crack. Masuk ni da dua kali screen crack, kopak larh duit zeaq nak gi tukar screen. Bye2 my beloved money. Well, nak buat macam mne kan. Terima je larh seadanya. Terpaksa menunggu seminggu utk tukar screen. Mmg hilang terus RM400 semata2 nak tukar screen. Lappy tersayang nih, Hehehe. Mmg terpaksa berhenti sume rutin harian Zeaq. Ehh? X de larh sume rutin harian Zeaq. Cuma kerja ssh larh nak wat assignment nnt. Makin besar lak screen crack tu,. X tahu larh camne ley terjadi, haha. Okay semua. Selamat malam

Sunday, 17 March 2013

Final exam,

Hai semua, morning zeaq ucapkan, sorry larh sebab da lama x update blog, da bersawang da nih, Haha. Zeaq sibuk ngan study sebenarnya. Harini Zeaq akan menduduki final exam. Selamat terbuka blog, klu x mmg bertambah lagi larh sawang yang melekat kat sini. Apapun, habis saja final ni, Zeaq nak fokus balik utk blogging. My life as a blogger is really an awesome life, Yeah. Doakan Zeaq berjaya dalam exam nnt. Wish me luck. Goodbye everybody :')

Friday, 15 February 2013

Die Hard,

Ni bukti Zeaq tgok wayang. haha
Hai sume, lama betul x update. Maklum larh sibuk ngan kehidupan sebagai pelajar. Huu. Mmg penat. Ni zeaq nak citer pasal filem die hard. Siapa ada koleksi filem die hard dari filem yang 1 sampai ke 4? Nak boleh?. Btw, sebelum balik rumah untuk CNY, sempat gak larh Zeaq layan 'A Good Day To Die Hard', filem die hard yang kelima. Bley tahan best larh. Apa kata korg tgok lar filem ue kat pawagam, x rugi pun.

Tuesday, 5 February 2013

Apa yg kecoh2 ni?


Wah, knape ad gambar PSY ni? Haha, Hai sume. Well, sekarang ni tgh kecoh pasal isu PSY nak dtang Malaysia sempena Chinese New Year yg bakal nerlangsung x lama lgi. Mst ramai yg da tau kan kenapa kecoh. Pasal RM 2 Juta ue larh. Zeaq sebenarnya terfikir, knape kerajaan nak habiskan duit bayar PSY. Padahal lbih bgus bantu rakyat kan. Lepas Zeaq selidik puny selidik. Rupanya kerajaan x keluar duit pun. PSY dibayar oleh saudagar Cina. Baguslarh camue. Zeaq bkn nak berpolitik ke pe. Tp selidik dulu asal usul citer. X yah nak men boom sana, boom sini, Kan x bgus. So, peace yo. Always know the right story befor sebarkan cerita

Tuesday, 29 January 2013

Hotel Transylvania!


Yosh, hai sume? amcam? Sihat? Haha. Zeaq tgh happy ni. Nak tau knape? Pasal cerita Hotel Transylvania nih. Meh Zeaq cerita pasal sinopsis movie nih. Hurm, nak citer mcm mne eak (-_-"). Movie nih citer pasal count dracula yang wat hotel untuk memelihara monster macam dyorg. One day, sorg manusia dtg ke sana dan wat perubahan yang drastik. Citer ni best nak tau knape, First of all, mst lah animasi dyorg. Zeaq mmg berharap bley jd animator tp x de bakat, Next pasal sountrack dalam citer nih, Huhu, masyuk. Mmg penuh ngan pengajaran larh citer nih. Try larh korg tgok. Okat try ea.

Sunday, 27 January 2013

Free Palestine!


Hai dan selamat sejahtera sume. Apa khabar? Sihat kan. Knape ea Zeaq nak crita pasal free palestine nih. Hurm, Begini sebenarnya. Zeaq bru je lepas ikuti program kat JB. Ad kaitan gak larh nan isu ini. Zeaq agak tersentap larh pasal dye ad tayangkan video pasal Mavi Marmara ( betul ke ejaan nih?). Ape pun, kita semua berusaha larh ea untuk terus memboikot brgn Yahudi nih, Hanya itu je yg termampu

Friday, 25 January 2013

Kebosanan! :(

Salam and hai sume! Apa khabar, happy ea sume. Apahal tajuk entry kali ni cam x semangat jer. Ish3, sbb Zeaq pn x berapa nak semangat larh. Dapat cuti 4 hari tp x tahu nak watpe. Duk terperap je larh kat bilik. Ad x sesape ley bg idea nak hilangkan bosan. Zeaq pn sebenarnya x de event hujung minggu ni nak  join. Klu ad pape cdgn or idea boleh comment kat chatbox ea

Wednesday, 23 January 2013

Apa nak jadi?

Hai everyone, sihat x? moga2 sihat larh ea. Zeaq agak bad mood larh sekarang. Nak tau knape? Macam ni larh, Ad larh kes kat sekolah lama zeaq ni. Kes buli kowt( x tahu detail). Tp yang masalahnya, dyorg ley buli adik kawan zeaq. budak ue dah larh x bersalah dlm al nih. Agak2 larh, walau sesenior mana pun korg, ttp kne hormat antara satu sama lain. Ini je kowt, Klu panjang2 nnt, mula larh benda yg x sepatutnya. Okay, bye

Saturday, 19 January 2013

Salah ker?


Hai semua, Apa khabar? Zeaq harap sume sihat2 belaka larh ea. Zeaq ad satu soalan, salah ke kalau bekawan? x salah kan.

KENAPA PERLU BERKAWAN?
Banyak sebab perlu berkawan:
  • Tempat mengadu terutama time da duduk asrama
  • Kongsi suka dan duka
  • tempat meminta pertolongan
  • Tempat bergaduh dan seribu satu sebab lagi.
Sebenarnya, my friend terasa ngan perasaan cemburu seorang kawan lagi nih, setakan berkawan saja not couple okay. Sudah - sudah larh nak jealous x tentu pasal, Mudarat nnt.  Apa pun, harap2 larh masalh ni bley diselesaikan. Klu sape ad idea nak settlekan masalah ni, bley tlg comment x? Your help is needed :)


Friday, 18 January 2013

Memories! Part 3

Hai sume, Zeaq harap semua sihat okay. Ni adalah part yang paling last sekali. Sape dulu time kat hostel pernah naik tangki air. Mst pernah kan. Zeaq pun pernah wat jugak. Time ue lps SPM larh. Sbb ape wat lepas SPM, mst larh sbb da habis sekolah. Mmg happy time ue. Habis je last paper, rami2 serbu tangki air dan tulis nama dyorg sume ( bkn conteng). Haha. Sape pernah naik tangki air sekolah, cer citer cket. Zeaq pn nak tau pengalaman korg gak. Zeaq naik tangki ue ngan membe, turun2 je kne kejar ngan pak guard, habis satu sekolah kitaorang lari. Last2 kne tangkap dan kne marah cikgu. X pe larh, kenangan terakhir sekolah larh katakn. It will be the most precious with my friends.

Memories! Part 2


Hai sume, ni sambungan yang lepas. Kalau dah duk sekolah asrama, mesti x leh lepas dari bola atau futsal kan, Zeaq ad pengalaman sebenarnya. Biasa larh, still x matang lagi (Da matang ke Zeaq?). Btw, mmg setiap klu x de pape mmg turun futsal. Sbenarnya zeaq bukan nak cite pasal futsal je. Time kat hostel dulu, geng Zeaq ad wat game  baru, nama dye Stay up futsal pasal kitaorang men game nih kat bilik belajar@ bilik stay up. Game ni mmg popular kat hostel Zeaq, mgkin sbb men malam2 kat padang atupun court futsal x ley. Haha, x pe larh sekurangnya ad jugak benda yg boleh isi masa lapang nih. Bola yg kteorg guna bkn bola futsal tau. Seingat Zeaq larh, bola ue diperbuat drpd kertas dan pita pelekat. Habis satu bilik belajar ue bersepah. Selamat warden blok wat x tahu jer, klu x mmg zapp larh kne. Okay that's all untuk kali ni. Bye2.

Monday, 14 January 2013

Memories! Part 1


Hai sume, Zeaq harap sume sihat2 belaka. Apa gambar kat atas ni? Mst ramai yang tertanya kan. Haha, ni gambar permainan ping pong versi budak asrama (sorry klu gambar x lawa ). Ni merupakan salah satu kenangan Zeaq time kat asrama dulu. Pakai papan katil, bakul dobi 3 dan buku serta barang terpakai, Haha. Kreatif btul x? Sape pernah try cer komen sikit. Macam ni larh, time kat sekolah menengah dulu, ni antara aktiviti malam feveret dak aspura sekolah Zeaq. Mmg hujung minggu jer pnuh bilik iron baju ngan budak. Semate2 nak main ping pong, sanggup tunggu sampai kul  3pagi (kaunter tutup lepas ue, tuan dye nak tidor). Ad larh dalam seminggu lepas ue, Zeaq main larh ping pong ngan membe, port ping pong ue kat aras kitaorang kat aras 3. Tgh syok main tuh, kne sergah dgn ketua warden. Zapp, kne sebat kat kaki. Perh, merah seminggu. Ketua warden cakap larh knape x tido? mst larh x tido kan da ad program ping pong malam ue. X yah larh tido. Rupa - rupanya dye naik aras kitaorang sebab dak pompuan gitahu kat warden, Jelez ke dak aspuri? X pe larh, Sabar je larh time ue. Ingatkan Zeaq je yang kne denda, rpenye ramai lagi yang x tido pasal men bola kat bawah dan ceper, Keesokan, nama Zeaq kne mention ngan ketua warden sebagai pelajar yang paling aktif, haha. Segan macam ap larh time ue. Well, just be cool je larh time ue, wat x tahu jer. Done. ini je untuk part1 , nnt part 2 citer lain lak. Kbye.

Saturday, 12 January 2013

One Full Day :)

Yosh, Hai semua. Amacam, Sihat? Harap- harap sihat larh ea. Hari ni hari paling sibuk untuk miggu ni bagi Zeaq. Nak tahu kenapa? Haha. Ni Zeaq nak citer, Sabar ea, Nak try recalll ( x sampai satu hari da lupa ker??) Oh. Citernya start time Zeaq bgun lepas kul 8 pagi mcm ue larh. Da bgun je terus gi main futsal,, Ehem mst larh mandi dulu. Saja nak bagi wangi badan. Ad larh habis kul 11 lbih camtu. Then balik bilik jer tgok ad mesej. Cbe teka mesej dari siapa?? Haha, itu rahsia. Well, ptg ue gak Zeaq start motor. Itu je yang ad buat masa nih. Well, sampai je kat mall, trus mencari and mencari. Lastly jumpa gak beliau kat aras 2. well, Zeaq ngan dye jenjalan ngan larh with others member. Takut perbuatan zina. X de aktiviti sgt larh kali nih, Sebab Zeaq pun tgh fikir nak tgok wayang membe ajak gi besok. X kan nak tinggalkan kawan lak kan. X ptut2 kalau tinggalkan kawan untuk orang lain yang kita tidak pasti lagi. Ad gak larh 3- 4 jam lepak kat mall ue. Perancangan first setakat nak cari buku novel Epidemik her tapi malangnya x keluar lagi :(. Untuk habiskan masa yang da pun terbuang, ap lagi shopping larh sampai larh kul 4.00. Thanks untuk si dia. Malam mmg heaven. X de assm yg perlu dibuat. Untuk mengenjoyakan diri Zeaq gi makan ngan membe. HUh, Tggu makanan pun  lambat. Sabar je larh kan. Mmg penuh aktiviti Zeaq hari nih. Okay selamat tinggal semua, mata da kuyu da nih.

Friday, 11 January 2013

Weekend!

Hai semua, zeaq harap semua sihat dan gembira sentiasa. Apa ea korang wat time hujung minggu nih. Mesti ad macam2 aktiviti menarik nak dibuat bukan, Zeaq harap semua buat aktivit yang boleh hilangkan bosan kerana kalau siapa yang tinggal di asrama, hari minggu boleh jadi hari yang membosankan atau yang menyeronokkan, Bergantung kepada apa yang diisi sepanjang hujung minggu nih. Zeaq rasa larh kan, klu hujung minggu ni paling best tgok wayang terutama sekali ngan member. Klu siapa yang dah berpunya ue keluar larh dgn si dia tapi ingat jangan buat yang bukan2. Zeaq nak tahu gak aktiviti korang apabila hujung minggu nih. Apa kata korang komen kat zeaq boleh kongsi info2 dan perkara yang menarik yang dilakukan hujung minggu nih.

Tuesday, 8 January 2013

Manga!!!

Salam dan selamt sejahtera semua. Zeaq harap semua sihat-sihat selalu. Manga? Apa tu, majalah hiburan manga ke? Haha, tak larh. Ni bukan majalah hiburan artis tu. Manga ni adalah komik Jepun. Hanya Negara Jepun sahaja menggunakan istilah ni untuk komik mereka. Kenapa Zeaq cakap pasal manga nie ea? Sebenarnya banyak yang kita boleh belajar dari manga. Zeaq pun sebenarnya tk percaya gak mula-mula. Lepastu, ad kawan perkenalkan manga kat Zeaq dan Zeaq tertarik kerana manga ni banyak terselit ilmu sebenarnya. Salah satu contoh manga adalah One Piece, tapi kalau kat Malaysia ni dipanggil budak getah. Manga ni dicipta oleh Eichiro Oda (maaf ea klu tersilap). Ada satu babak kat manga ni ajar tentang fenomena alam semula jadi. Salah satunya adalah fenomena tsunami, Dalam bab tu, pengarang ni tunjukkan tentang air laut yang surut mendadak dan lepas beberapa ketika jadilah tsunami kerana gempa bumi di dasar laut. Kreatif kan pengarang dye nih. Mereka kne buat byk pengajian tentang sesuatu sebelum mulakan manga nih. Memang zeaq repect kat pelukis dan penulis manga ni kerana mereka sangat kreatif kerana dalam berhibur mereka sempat mengajar something important to us. Yes it is icredible. Btul kan. Walau apa pun. Zeaq tetap menyokong industri komik Malaysia kerana Zeaq amat minat ngan kartun Dato' Lat. Jgn cakap x kenal beliau. Haha. Itu je larh kot untuk post kali nih.

Sunday, 6 January 2013

Happy New Year!

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua, zeaq harap semua sihat2 je selalu. Minta maaf larh lambat wish sahabat semua selamat tahun baru. Harap- harap azam tahun lepas menjadi dan meneruskan azam baru. Zeaq sebenarnya rasa sedih gak larh, makin lama makin tua ( baru nak menjejak 20-an). Dah menjejak tahun baru ni, azam pun kena lah 'grand' sikit. Nak buat perubahan terhadap diri bukan senang dan juga bukan susah asalkankita usaha yang terbaik. Macam ni larh, rasa masa memang cepat berlalu. Dulu sekolah rendah,pastu masuk sekolah menengah dan seterusnya msuk ke alam universiti dan seterusnya bekerja. Lagi satu, apabila dah masuk tahun baru ni, pengalaman yang lepas jadikan iktibar. Okay, sampai sini sahaja coretan kali ini. dah tak tau nak tulis ape sebenarnya. Selamat tinggal